Jeigu jums šaldytuve liko tik sūrio gabalas, vienas kiaušinis ir turit džiūvėsėlių, galit kuo puikiausiai ir skaniausiai pasigaminti Sūrio kepsnį.

Reikės:
1 kiaušinio plakinio
Kelių gabaliukų fermentinio sūrio, pjaustyto 1-1.5 cm storio riekėmis.
Džiūvėsėlių
Bulvių arba bulvyčių.
Gaivių salotų
Aliejaus

Kadangi sūris yra pakankamai sotus maistas, tai nepersistenkit su juo. Reikia kelių gabaliukų, juos pamirkome kiaušinio plakinyje, tada išvoliojame džiūvėsėliuose, ir taip du kartus. Įkaitintiname aliejų mažoje keptuvėje arba mažame puode, taip, kad maždaug galėtų apsemti sūrį, jei turite per mažai aliejaus, tai tiesiog kepkite ant aliejaus keptuvėje. Mano atveju, kai kepiau apsemtame aliejuje, man reikėjo kelių minučių kol sūris pradėjo skverbtis pro džiūvėsius, o jei kepate keptuvėje – laukite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių (2-3min.).
Prie sūrio kepsnio geriausiai tinka bulvytės, kurias taip pat galite kepti tame pačiame aliejuje, arba virtos ir apkeptos bulvės. Bei tinka gaivios salotos arba šviežios daržovės, marinuoti agurkai. Pasitelkite fantaziją. Skanaus!

Tagged with:
 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *