Užvakar užsukom į netoliese esantį Mandariną pas visad malonias kasininkes, apsipirkti visokių maisto produktų, nuo vienų storėjama, nuo kitų ne. Jau išeidami pamatėm lankstinuką, kuris reklamuoja „Rimi skaniausių įdėjų kolekciją“, jame parašytas rekomenduojamas savaitės desertas – „Morkų pyragas“. Šiandien gi nulėkėme į tą pačią parduotuvę nusipirkti reikiamų produktų pyragui.

3-4 didelių morkų
3-4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1-1,5 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
175g sviesto

Tik pradėjus gaminti ir tarkuoti morkas radau Dovilės receptą, pagal kurį ji deda dar ir mirkytas džiovintas vyšnias, bet nebesinorėjo dar kartą važiuoti ir vėl trintis eilėse. Taigi, sutarkuojam labai smulkiai morkas, dedame visus produktus į vieną didelį indą ir maišome kol viskas išsimaišys iki vientisos masės. Viską dedame į kepimo skardą išklotą folija arba kepimo popieriumi. Kepame apie 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Morku pyragas1

Morku pyragas2

Morku pyragas3

Morku pyragas5

Matyt dėl to, kad kepimo skarda buvo per didelė arba tešlos per mažai, tai pyragas gavosi labai plonas, bet skonis tai nerealus, ir kepėm ir valgiau pirmą kartą, reikės dar kartą išsikepti. Ech… einu dar gabalėlį atsipjausiu! Skanaus!

Tagged with:
 

4 Responses to Morkų pyragas

  1. […] Vakar ne tik morkų pyragą kepėm, bet ir skanavom vištienos krūtinėlę keptą grietinėlėje. Pjaustom vištienos […]

  2. tinginiukas parašė:

    good :) mes visada kai prisispaudziam morku sulciu, is to kas lieka – kepam sita pyraga :)

  3. asta parašė:

    sveiki. http://receptai.iki.lt/lt/receptai/view/3343 radau sito recepto foto ir pati recepta.Ar tai jusu?

  4. […] Vakar ne tik morkų pyragą kepėm, bet ir skanavom vištienos krūtinėlę keptą grietinėlėje. Pjaustom vištienos […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *